Jednodnevni izleti autobusom predstvljaju pravu priliku da u toku jednog dana upoznate određenu destinaciju u Srbiji ili u nekoj od država u našem okruženju. U našoj ponudi se nalaze brojne lokacije uglavnom kod nas, mada ima i destinacija sa predivnim prirodnim i kulturnim lepotama koje se nalaze u susednim zemaljama.

Jednodnevni izleti autobusom pružaju mogućnost obilaska brojnih destinacija koje postaju dostupnije izgradnjom nove putne infrastructure. Tako na primer nekada je do Zlatibora bilo potrebno nešto više od 4 sata voznje a danas se do ove planinske lepotice može stići za manje od tri sata. Destinacije na koje vas vodimo uglavnom su udaljene 2-3 sata vožnje od Beograda u jednom pravcu.

Ovom prilikom nabrojaćemo samo neke od najposećenijih destinacija kod nas: Sremski Karlovci sa Petrovaradinom i Novim Sadom, Dvorci Vojvodine, Fruškogorski manastiri, Zasavica i carski Sirmijum, Vršački breg sa kulom i manastir Mesić, Deliblatska peščara i Zagajička brda, Klisura reke Gradac sa svojim svetinjama manastirima Lelić i Ćelije, Smederevo sa Viminacijumom i Ramska tvrđava, Srebrno jezero sa Golupcem, Marićevića Jaruga u Orašcu sa Aranđelovcem i Oplencem u Topoli itd. Popularne destinacije u našem susedstvu a koje su pogodne da se organizuju kao jednodnevni izlet autobusom su: prestonica Banata grad Temišvar u Rumuniji, Kanjon reke Nere takođe u Rumuniji, Bijeljina i Etno selo Stanišići u Republici Srpskoj itd.

U programu putovanja biće posebno naglašeno kada su u pitanju destinacije koje se nalaze na nešto većoj udaljenosti od gore navedene. Iako veći broj turističkih mesta koja se nalaze u centralnoj Srbiji možemo obići u pomenutom vremenskom roku za neke od destinacija kao što je Stari Ras sa manastirom Đurđevi Stupovi i manastirom Sopoćani, Rajačke i Rogljevske pivnice sa Neogotinom, manastiri Ravanica i Manasija sa Resavskom pećinom i vodopadom Veliki Buk, Niš i okolina, Dolina Jorgaovana sa Studenicom i Gradcem, potrebno je nešto više vremena.

Naši jednodnevni izleti autobusom uvek predstavljaju kombinaciju uživanja, opuštanja ail i mogućnosti da čujete interesantne istorijske priče i šaljive anegdote koje će vaše putovanje učiniti interesantnijim. Iako se Big tours kao agencija usmerio u pravcu bogatog kulturnog i arheološkog nasleđa naše zemlje prirodne lepote svakako nisu zapostavljene. Ukoliko se odlučite za neki od naših izleta najvažnije je da na put ponesete dobro raspoloženje a mi ćemo se potruditi da vam naš jednodnevni izlet autobusom ostane u lepom i dugom sećanju.

Pogledajte naše jednodnevne izlete:

Tara: Drven grad i Šarganska osmica

0 reviews

Zlatibor: Gostilje i Stopica pecina

0 reviews

Lepenski vir i Golubacka tvrdjava

0 reviews

Novi Sad i Sremski Karlovci

0 reviews

Klisura reke Grada & manastiri Lelic i Celije

0 reviews

Vršac & Usamljena planina

0 reviews