Grčka – ostrvo Krf, Sidari, Kanal ljubavi

Krf je drugo po veličini Grčko ostrvo u Jonskom moru. Ostrvo je dugačko 85 km, široko 18 km a njegova površina iznosi 579 km2. Prema grčkoj mitologiji ostrvo je dobilo ime po imenu nimfe Korkire koju je sa ostrva oteo Posejdon a ona mu je kasnije rodila sina Fajaka.

Grcka_Krf_sidari_leto_2021_first_minute_akcija

Druga pretpostavka vezana je za prevod imena Korkira na grčki i znači greben pun vrhova. Najviši vrh ostrva zove se Pantokrator i visok je 906 m. Na severnoj obali nalazi brojne plaže i uvale među kojima se ističe Kanal ljubavi.

Grcka_jonska_ostrva_Krf_sidari_letovanje_2021_first_minute_akcija

Brojne plaže i kanale urezao je vetar u žutu slojevitu stenu tokom više milenijuma. Bajkovita obala i nestvarni oblici koji nestaju u kristalno čistom moru su predstavljaju raj za uživanje.

Grcka_ostrvo_Krf_sidari_leto_2021_last_minute_popust

Pored prelepih peščanih plaža pored Kanala ljubavi nalaze se i raznolike pećine. Ronjenje na dah ili sa bocama otkriva vam jedan drugačiji svet na svega desetak metara od prepunih plaža.

Grcka_super_odmor_Krf_sidari_leto_2021_autobusom_povoljno

Prema gotovo mitskoj legendi kada dvoje ljudi okupaju u Kanalu ljubavi najmanje što može da im se desi je da se zaljube jedno u drugo. Topla i čista voda kao i želja za „večnom ljubavi“ privlači brojne turiste da se kupaju i uživaju u Kanalu ljubavi na severnoj obali ostrva Krf.

Grcka_jonska_regija_Krf_sidari_leto_2021_first_minute_popust

Fotografije: jul 2010