Nemačka – Frankfurt, prirodnjački muzej Zenkenberg 

Nemačka – Frankfurt, prirodnjački muzej Zenkenberg

Nemačka je savezna republika čiji je glavni grad Berlin a sastoji se od 16 republika. U centralnom delom zemlje nalaz se pokrajna Hesen čiji je glavni grad Frankfurt. Iako je Frankfurt poznat kao finansijska prestonica Nemačke ali po nekima i Evropske unije, u ovom gradu se nalazi jedan od najboljih prirodnjačkih muzeja u Nemčakoj.

Nemacka_Hesen_Frankfurt_pripordnjacki_muzej_autobusom_akcija

Prirodnjački muzej Zenkenberg čuva najveću zbirku kostiju krupnih dinosaurusa u Evropi. Zgrada muzeja je zvaršena 1907 god. i tada se nalazila van centra grada nedaleko od Geteovog univerziteta. Osnivač muzeja bio je predsednik naučnog društva Johan Kristijan Zenkenberk.

Nemacka_Frankfurt_pripordnjacki_muzej_first_minute_akcija

Zbirka muzeja sadrži više od 90 000 vrsta ptica, 5 050 jaja kao i 17 000. kostra. U muzeju se nalaze i retki primerci dinosaurusa kao što su Diplodokus, Hadrosaurus, Psitakosaurus, Oviraptor, Iguadona i Tiranosaurus reks.

Nemacka_Hesen_Frankfurt_dinosaurusi_muzej_minibusom_povoljno

Pored ostataka dinosaurusa u muzeju se nalazi i ostaci prastarog čovekovog pretka, Lusi. Ostaci skeleta pronađeni su 1974 god. u Etiopiji a starost skeleta porocenjuje se na 3.2 miliona godina.

Nemacka_Hesen_Frankfurt_pripordnjacki_muzej_autobusom_last_minute

Poslednjih godina muzej je sve posećeniji pre svega zbog popularonosti dinosaurusa a godišnje ga poseti više od pola miliona turista. Ukoliko želite da na pravi način doživite ove džinovske, hladnokrvne gospodare sveta koji su vladali planetom pre 65 miliona god. Zenkeberg muzej je pravo mesto za to. Nemacka_Frankfurt_pripordnjacki_muzej_autobusom_povoljno_grupe

Fotografije: jun 2011