Nemačka–Severna Rajna Vestfalija, Rajnski toranj

Nemačka – Severna Rajna Vestfalija, Rajnski toranj

Nemačka je savezna republika čiji je glavni grad Berlin a sastoji se od 16 saveznih država. Glavni grad ove pokrajna je Diseldorf koji danas ima oko 600 000 stanovnika. Severna Rajna-Vestfalija je jedna od najnaseljenijih pokrajna u Nemačkoj.

Nemacka_Severna_Rajna_Vestfalija_Dusseldorf_autobusom_Rajnski_toranj_akcija

U ovoj pokrajni nalazi se oblast Rur gde je vekovima glavna ekonomska grana bila iskopavanje uglja. Upravo zbog njenog naglog ekonomskog uspona sredinom prošloga veka veliki broj ljudi iz ostalih delova Nemačke ali i ostalih evropskih dražava doselio se i nastanio ovde.

Nemacka_Dusseldorf_evropski_gradovi_autobusom_Rajnski_toranj_first_minute

Više većih gradova (Disledorf, Duizburg, Esen, Dortmund, Vupertal) su se spojili i kao takvi predstavljaju veliko metropolitsko područje. Jedna od simbola grada Diseldorfa je Rajnski toranj. Izgradnja je trajala dve godina a zvanično je otvoren 1981 god. kao predajnik za telekomunikacije (TV, Radio).

Nemacka_NorthRhein_Westfalia_Dizeldorf_minibus_toranj_na_Rajni_povoljno

Visina tornja iznosi 240 m, i sagrađen je od 7 500 kubnih metara betona a njegova ukupna težina iznosi 22 500 tona. Na visini od 174 m nalazi se restoran i vidikovac sa koga možete uživati u predivnom pogledu na Rajnu i grad Diseldorf.

Nemacka_Dusseldorf_Evropske_metropole_autobusom_Rajnski_toranj_popsut

Posebna atrakcija na tornju je noćni sat koji je postavila poznata japanska fabrika satova Seiko. Ovaj sat predstavlja najveći digitalni sat na svetu. Sa vidikovca se pruža predivan pogled, a noću kada zasvetli ceo grad možete da uživate u veličanstvnoj igri gradskih svetala.

Nemacka_Dusseldorf_Lat_minute_Rajnski_toranj_putovanja_evropom_povoljno

Fotografije: Februar 2014