Turska – poznato letovalište Kušadasi

Nakon 100 km vožnje južno od Izmira dolazimo u poznato Tursko letovalište Kušadasi. Grad se nalazi u oblasti Ajdin, na jugoistočnom i južnom delu istoimenog zaliva. Ime grada u prevodu znaci Ostrvo ptica i odnosi se na omanji rt sa poluostrvom.

Turska_Letovanje_2020_Kusadasi_Autobusom_first_minute_akcija

Tokom zime u gradu živi 130 000 stanovnika dok leti broj ljudi dostiže i do 600 000 zahvaljujući prilivu domaćih i stranih turista. Dobra pozicija Kušadasija omogućava posetu brojnim antičkim lokalitetima (Didima, Milet, Prijena, Afrodizijas, Pamukale i Efes) što letovanju daje dodatni kvalitet.

Turska_Letovanje_2020_Kusadasi_Autobusom_last_minute_akcija

Preko puta Kušadasija se nalazi i grčko ostrvo Samos, odlična prilika za lep jednodriveni izlet. Kušadasi ima 95 hotela (registrovanih u Ministarstvu turizma), 250 pansionskih objekata, 3 turistička centra a svaki hotel bez obzira da li je u gradu ili na obali, ima sopstveni bazen.

Turska_Leto_2020_Kusadasi_minibusom_first_minute_povoljno

Ukupno 33 plaže boje zlata koje se protežu 20 km pružaju brojne pogodnosti za rekreaciju i sport: jedrenje, jahanje, surfing, ronjenje, tenis. Možete iznajmiti automobil, džip, motor, kao i svu nautičku opremu. Od antičkih spomenika možete videti ostatke Neopolisa, Agore, rimskih kupatila, akvadukte, a od otomanskih malo utvrđenje na ostrvu ptica, tvrđavu Mehmed paše (XVII. vek), žensku džamiju (XVIII. vek) i hamam.

Turska_Ajdin_Letovanje_2020_Kusadasi_Autobusom_first_minute_popust

Letovalište Kušadasi predstavlja odličan izbor kada je u pitanju odnos cena kvalitet u Turskoj. Brojne plaže u gradu i njegovoj blizini će sigurno ispuniti vaša očekivanja i ostati vam u lepom sećanju.Turska_Letovanje_2020_canakkale_Kusadasi_Autobusom_gratis_izleti_akcija

Fotografije: april 2019